Managed hosting door True

VN: Internet-toegang voor alle wereldburgers

 

In 2005 moet ieder lid van de wereldbevolking toegang hebben tot Internet, ook al moet hij daarvoor een halve dag lopen. Dat schrijft een commissie van deskundigen in een rapport voor de Verenigde Naties. Volgens de commissie moeten de VN hard aan het werk om de snelgroeiende digitale kloof tussen de arme en rijke landen te dichten.

De commissie bestond uit regeringsvertegenwoordigers uit Afrikaanse, Aziatische en Oost-Europese landen, en vertegenwoordigers van particuliere bedrijven en organisaties.
"Het doel moet zijn om tegen eind 2004 een dusdanige internationale infra- en economische structuur te hebben gerealiseerd dat iedere wereldburger toegang kan krijgen tot Internet", zei commissie-voorzitter Chuck Lancaster, VN-adviseur op het gebied van IT, gisteren bij de presentatie van het rapport. "Dat is geen utopie. Een kamelendrijver in de Sahara zou in 2005 niet meer dan een halve dag lopen verwijderd moeten zijn van een publiek Internet-toegangspunt of een werkende mobiele telefoon.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129836). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×