Managed hosting door True

Europa moet Internet-economie gaan leiden

 

Europa moet voor 2002 leiding gaan geven aan de Internet-economie. Tenminste, dat willen de leiders van de Europese Unie die deze week in Feira, Portugal, bijeenkwamen. Tijdens de bijeenkomst werd overeengekomen dat er een strikte tijdplanning moet komen voor een doeltreffende Europese wetgeving.

Dit zou de mogelijkheden op technologisch gebied moeten vergroten.
Tijdens een voorafgaande vergadering in Lissabon verzochten de EU-leiders de commissie de details van de tot doel gestelde e-economie uit te werken. Dit resulteerde in het 'eEurope Plan', waarin alle aspecten van het Internet aan bod komen. Dit varieerde van goedkopere Internet-toegang en de 'e-overheid' tot aan een standaard voor smartcards. De commissie hoopt dat Europa door middel van dit plan een vooraanstaande positie op Internet-gebied kan veroveren.
Volgens het Spaanse kamerlid Ana Palacio, die de EU's Ecommerce Directive door het parlement loodste, biedt dit plan de mogelijkheid om de Verenigde Staten te evenaren. "De Amerikanen hebben nog steeds moeite om de wetten die op Internet van toepassing zijn in alle staten te harmoniseren. De interne markt voor Internet-uitbreiding beweegt zich binnen de EU veel sneller. Wel moet Europa eerst een aantal culturele veranderingen ondergaan voordat het een leidende positie kan innemen. Op het continent zijn we veel te sterk afhankelijk van publieke regulatie. Dingen veranderen zo snel dat wetten onmogelijk in hetzelfde tempo kunnen worden aangepast. Zelfregulatie is daarom een must.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129784). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×