Managed hosting door True

HP doet gooi naar Japanse online-markt

 

Hewlett-Packard en het Japanse Softbank gaan samen een on-line winkel oprichten in Japan. HP hoopt via de Internetwinkel onder meer PC's, printers en handheld-computers te verkopen.

HP zet de site kant-en-klaar op het net, terwijl Softbank voor het onderhoud en de exploitatie gaat zorgen. HP-topvrouw Carly Fiorina noemde de nieuwe samenwerking ,,een innovatieve manier om toegang te krijgen tot de exploderende Japanse on-line markt''. HP en Softbank willen de winkel in elk geval deze herfst nog openen, zodat hij al volop kan draaien tijdens de topverkoopdrukte aan het einde van het jaar.
Hewlett-Packard is onder de vorig jaar aangetreden Fiorina aan een gedaanteverandering begonnen. De afgelopen maanden is HP de ene samenwerking na de andere aangegaan om het bedrijf terug te brengen in de frontlinies van de nieuwe economie. De samenwerking met Softbank past daar goed in, want het Japanse bedrijf is een van de grote spelers op de Internetmarkt. Het bezit meerderheidsaandelen in meer dan driehonderd Internetbedrijven en is de grootste aandeelhouder in onder meer Yahoo!, E-Trade en ZDnet. In Europa heeft het onder meer een joint venture met het Franse Vivendi.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129712). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×