Managed hosting door True

Realnetworks en Apple samen tegen Microsoft

 

Realnetworks en Apple, de nummers één en twee op de markt van de streaming media, slaan de handen ineen om de nummer drie op de markt, Microsoft, definitief het nakijken te geven.

Dankzij de samenwerking tussen de twee marktleiders kunnen Internet-gebruikers straks gemakkelijk heen en weer switchen tussen het Realvideo-formaat en Apple's Quicktime.
Realnetworks brengt in zijn nieuwe Realserver-8-platform ondersteuning aan voor het Quicktime-formaat van Apple. Daarvoor heeft het van Apple de benodigde licentie gekregen. Websites die videobeelden willen 'uitzenden' in zowel Realvideo- als Quicktime-formaat, kunnen daardoor straks volstaan met één computer. Bovendien wordt de bezoeker van zo'n website gewaarschuwd als zijn mediaspeler wordt 'omgeschakeld' van het ene naar het andere formaat.
Het initiatief van de samenwerking komt van Realnetworks. Apple-topman Steve Jobs zegt in eerste instantie 'verrast' te zijn door de ideeën van Realnetworks-president Rob Glaser. "Maar ik hoefde er niet lang over na te denken", stelt Jobs. "We willen immers een zo breed mogelijke marktpenetratie met ons Quicktime-formaat. Hoe meer servers met Quicktime werken, hoe beter het is."
Realserver-8 is momenteel in en moet later dit jaar officieel op de markt komen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129632). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×