Managed hosting door True

Inktomi en isp Earthlink breiden uit in VS

 

Er vonden twee grote overnames op Internet-gebied plaats gisteren in de VS. Internet-softwarebedrijf Inktomi maakte bekend dat het dochter Ultraseek van Go.com overneemt voor bijna 345 miljoen dollar.

Ultraseek levert bedrijven zoek- en navigatiesoftware voor voor hun intranet en voor hun websites op maat. Go.com, het Internet-bedrijf van Walt Disney, gaf als verklaring voor de verkoop dat het zich meer wil concentreren op directe Internetdienstverlening aan consumenten. De overname moet in september helemaal rond zijn en de naam Ultraseek verdwijnt dan. Het huidige personeel van Ultraseek werkt dan gewoon bij Inktomi onder die naam.
De tweede overeenkomst van belang werd gesloten tussen EarthLink en Onemain. Earthlink, na America On Line de tweede Internetprovider in de Verenigde Staten, koopt de kleinere Internet-aanbieder Onemain voor 308 miljoen dollar. EarthLink, dat nu zijn basis heeft in de grote steden, krijgt er dan een groot aantal abonnees bij in de kleinere steden en op het platteland. De combinatie zal 4,2 miljoen abonnees krijgen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129564). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×