Managed hosting door True

Alcatel kondigt nieuwe DSL-producten aan

 

Op de Supercomm-beurs, die deze week in Atlanta in de Verenigde Staten plaatsvindt, brengt Alcatel een aantal nieuwe ADSL-producten onder de aandacht. Zo kondigt het bedrijf een nieuw ADSL modem, een toegangsapparaat en een router. Ook met het overgenomen Newbridge Networks wil het zijn positie op breedband-Internet verstevigen.

Het nieuwe ADSL-modem, met de naam Speed Touch Wireless, maakt het mogelijk om PC's, game consoles en andere apparatuur direct en naadloos op breedband-Internet aan te sluiten zonder kabel. Het aantal PC's dat op het modem kan worden aangesloten is gelimiteerd door de beschikbare bandbreedte. Het modem gebruikt draadloze Ethernet technologie om de aanleg van een thuisnetwerk mogelijk te maken. Alcatel verwacht dit modem in het derde kwartaal van dit jaar te kunnen leveren.
Ook kondigt het bedrijf het apparaat Speed Touch IAD (integrated access device) aan dat Internet-aanbieders de mogelijkheid geeft om consumenten naast de ADSL verbinding vier conventionele telefoonaansluitingen te leveren. De huidige techniek is gebaseerd op één telefoonaansluiting. Deze spraakverbindingen kunnen tegelijkertijd met een data verbinding worden gebruikt.
Het bedrijf kondigt verder een router aan die ATM (Asynchronous Transfer Mode), MPLS (Multi Protocol Label Switching) en IP (Internet Protocol) communicatie moet integreren.
Het bedrijf ontvouwt op de beurs ook zijn plannen met het overgenomen Newbridge Networks. Alcatel wil marktleider zijn in breedbandnetwerken in de Verenigde Staten. Op dit moment zegt het bedrijf met een marktaandeel van 56 procent marktleider te zijn wat betreft ADSL-diensten. Deze markt groeit fors. De onderneming verwacht dit jaar zes miljoen ADSL-lijnen te leveren, twee keer zo veel dan waarop in eerste instantie werd gerekend. Met de overname van Newbridge is Alcatel ook marktleider geworden in LMDS (Local Multipoint Distribution System).
"Onze eerste prioriteit is om Alcatel's marktaandeel in breedband toegang - waar we inmiddels tenminste het dubbele marktaandeel van onze rivalen hebben - verder uit te bouwen", zegt Krish Prabhu, Chief Operating Officer van Alcatel en CEO van Alcatel Americas. "We willen het wereldwijde marktleiderschap in multi-protocol switching, gebaseerd op ATM/MPLS-technologie heroveren. Daarnaast streeft Alcatel een top drie positie na op het gebied van optische Terabit routing.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129544). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.