Managed hosting door True

Lucent en Fujitsu in 3G mobiele telefonie

 

Het Amerikaanse Lucent en het Japanse Fujitsu gaan samen proberen om een deel van de markt te veroveren voor de netwerken voor de derde-generatie telecommunicatie.

Volgens Lucent-topman Mike Butcher wordt de komende jaren in Azië voor naar schatting 140 miljard dollar aan nieuwe netwerken aangelegd, waarvan Japan ruim de helft voor zijn rekening zal nemen.
In eerste instantie zullen de twee bedrijven zich richten op Japan, Hongkong en Singapore. Voor de Umts-technologie zijn veel dichtere, miljarden verslindende netwerken nodig.
Volgens Lucent en Fujitsu kunnen de twee bedrijven elkaar bij het opwaarderen van bestaande gsm-netwerken of de aanleg van geheel nieuwe netwerken elkaar mooi aanvullen op zowel hardware- als softwaregebied. Lucent nam vorige week nog Chromatis over, in twee jaar tijd uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de glasvezelmarkt.
Fujitsu is een van de grootste fabrikanten van computers en omvat wereldwijd meer dan vijfhonderd bedrijven, waaronder ICL en Amdahl. Bij Fujitsu werken in totaal 188 duizend mensen in meer dan honderd landen. Het bedrijf heeft ook een alliantie met het Duitse Siemens.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129500). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×