Managed hosting door True

3D-beeldschermen voor medici en ontwerpers

 

Hoewel gamers gaan kwijlen bij de gedachte aan een beeldscherm dat Lara Croft of Quake driedimensionaal weergeeft, zijn de schermen van Dimension Technologies voorlopig alleen betaalbaar voor zakelijke doeleinden.

Ontwerpers en medici kunnen veel baat hebben bij de platte beeldschermen die holografische beelden tonen. De prijzen van de beeldschermen liggen nu nog tussen de zevenduizend en elfduizend dollar.
Het bijzondere van de monitoren (door DTI 'Vitrual Windows' gedoopt) is dat de kijker geen speciale bril hoeft op te zetten of onder een speciale hoek naar het scherm moet kijken om de 3D beelden te kunnen zien. Zelfs iemand die naast de beeldschermwerker staat, zo claimt de fabrikant, kan de hologrammen waarnemen.
Dimension Technologies, opgericht in 1986, heeft zijn technologie kunnen ontwikkelen en verfijnen door steun van de Nasa en andere Amerikaanse opdrachtgevers. Inmiddels zijn er al diverse verticale, commerciële toepassingen. De jongste toepassing is die waarbij een chirurg tijdens een operatie wordt gefilmd en via de 3D-schermen anderen laat zien hoe het mes het best is te hanteren. In de praktijk blijken de holografische beelden instructiever te zijn dan tweedimensionale beelden en hele lappen tekst.
De technologie is eveneens toepasbaar in de schermpjes van pda's en monitoren van kiosken.
Meer informatie:http://www.dti3d.com.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129408). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×