Managed hosting door True

Lernout & Hauspie filtert stopwoorden uit

 

De marktleider op het gebied van spraakherkenningstechnologie, Lernout & Hauspie in het Belgische Ieper, heeft een programma ontwikkeld dat de 'natuurlijke onderbrekingen in gesproken taal' elimineert.

De stopwoorden, waaraan vrijwel geen enkele spreker lijkt te ontkomen - vormen geen probleem meer voor versie 5.0 van het programma Voice Express.
HetNothing-But-Speech-disfluency-filter in de nieuwe versie van L&H's Voice Express-programma verdeelt geluiden in fonemen, voegt die samen tot woorden en negeert vervolgens elk geluid dat niet in een woordenboek staat. Verder beschikt het programma over een tekst-naar-spraak-applicatie, waarmee de gebruiker elke geschreven tekst door de computer hardop kan laten voorlezen, met een menselijk klinkende stem. Het nieuwe programma ondersteunt volgens Lernout & Hauspie iedere Windows-applicatie.
Tegelijk met de presentatie van de nieuwe versie, maakt de Belgische onderneming bekend dat ze verwacht binnen een maand de onderhandelingen te hebben afgerond betreffende de overname van L&H's belangrijkste concurrent, het Amerikaanse Dragon Systems.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129380). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×