Managed hosting door True

IBM onthult eigen online-marktplaats

 

IBM kondigde deze week onder de naam e2open.com een online-marktplaats aan voor de inkoop van computercomponenten. Het bedrijf weet zich gesteund door elf telecommunicatie- en elektronicabedrijven waaronder Ericsson, Hitachi, LG Electronics, Philips, Seagate en Toshiba.

Ondertussen loopt er in de Verenigde Staten een onderzoek van het ministerie van Justitie en de handelscommissie (FTC) naar de mogelijke antitrust-aspecten van dergelijke inkoopkartels. Justitie richt zich hierbij op een online-marktplaats van een groep luchtvaartmaatschappijen, T2 geheten. Dit onderzoek dient echter als proefzaak voor de diverse online-inkoopinitiatieven die de laatste maanden zijn opgezet. De Amerikaanse overheid vreest voor een monopolisering van de inkoopmarkt.
Vorige maand richtten computerfabrikanten Compaq en Hewlett-Packard een online-markt op voor componenteninkoop. IBM weigerde hieraan mee te doen. Diens eigen inkoopmarkt gaat medio juli van start met medewerking van de elf bedrijven. Die ondernemingen (Ericsson, Hitachi, LG Electronics, Matsushita, Motorola, Nokia, Nortel Networks, Philips, Seagate, Solectron en Toshiba) stoppen samen met enkele risico-investeerders meer dan 200 miljoen dollar in e2open.com. De onderliggende technologie is afkomstig van IBM, i2 Technologies en Ariba.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129364). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×