Managed hosting door True

OBX komt met alternatieve IT-beurs

 

Open Bid Exchange (OBX), een jong IT-bedrijf uit het Californische Irvine, wil een beursplatform lanceren voor de computerindustrie. Als de plannen doorgaan neemt het bedrijf daarmee de concurrentie op tegen Hewlett-Packard en Compaq, die eveneens een Internet-marktplaats voor de IT-sector ontwikkelen.

Volgens OBX zal zijn dienst een goedkoop en onafhankelijk alternatief zijn voor dat van de twee grote computerconcerns. De beurs van OBX wordt gebaseerd op door het bedrijf zelf ontwikkelde softwaretechnologie en krijgt de naam Global Bid Exchange (Gobex) mee. Volgens topman Terrance Cheung van OBX is de in eigen huis ontwikkelde techniek beter geschikt voor de specifieke eisen van de IT-sector dan die van anderen. "We richten ons op de volledige computerindustrie, op ieder niveau van de goederenketen". Bovendien zullen de Gobex-deelnemers vrij zijn van verplichtingen om te kopen van of verkopen aan speciale partners, aldus Cheung, die verwacht dat dat op het platform van HP/Compaq wel het geval zal zijn.
De dienst zal voor kopers gratis zijn, verkopers betalen zeventig dollar abonnementsgeld per maand, plus Één procent van de waarde van de verkochte artikelen. Het beursplatform zal in zijn uiteindelijke vorm bestaan uit een wereldwijd netwerk van gekoppelde regionale beurzen. De eerste beurs moet eind juni in Noord-Amerika de lucht in gaan. In augustus en september volgen dan beurzen in Hong Kong en Groot-Brittannië.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129260). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×