Managed hosting door True

Opvolger van PCI-standaard nadert voltooiing

Een aantal fabrikanten van PC-servers legt momenteel onder de naam Infiniband Trade Association de laatste hand aan de opvolger van de PCI-standaard. Deelnemers aan het overleg zijn onder andere Compaq, Dell, Hewlett-Packard, IBM, Intel, Microsoft en Sun Microsystems.

Een groep van meer dan 115 bedrijven volgt en ondersteunt de standaardisatieactiviteiten.
Een belangrijk probleem met PCI is de snelheid wanneer deze bus in servers worden gebruikt die zijn gebaseerd op de architectuur van Intel. De meest geavanceerde versie van PCI - de later dit jaar in servers op de markt verschijnende PCI-X bus - kent een maximale snelheid van 1 Gigabyte per seconde.
De specificaties die nu voor Infiniband worden opgesteld, gaan uit van een variabele snelheid tussen 500 MB per seconde en 6 GB per seconde. Bij een 'throughput' die uit zal komen op 2,5 GB per seconde, zal het in de toekomst bovendien mogelijk zijn om tot maximaal 64.000 separaat adresseerbare Intel-servers en geheugensystemen in één netwerk op te nemen.
Een belangrijk voordeel dat de fabrikanten van servers hiermee kunnen realiseren, is het terugdringen van de noodzaak om met name aparte en extern gekoppelde communicatiesystemen als switches toe te moeten passen. Via Infiniband zou een aanzienlijk deel van deze netwerkfunctionaliteit in het I/O-systeem zelf kunnen worden opgenomen.
 
Meer informatie:http://www.infinibandta.org.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.