Managed hosting door True

EU vindt Britse telco-regulering ondermaats

 

De Europese Commissie is een juridische procedure gestart tegen de Britse overheid omdat Oftel, de reguleringsinstantie voor de telecommunicatiesector in het Verenigd Koninkrijk, veel te lang doet over het regelen van markttoegang voor nieuwe spelers.

De procedure zou uiteindelijk kunnen eindigen in het Europese Hof van Justitie.
Het EC-directoraat dat zich bezighoudt met telecommunicatie heeft de regering in Londen een brief gestuurd waarin het vraagt om uitleg betreffende de trage procedures. Volgens Europese regels moeten de telecomreguleringsinstanties van de lidstaten binnen zes maanden een beslissing hebben genomen over de toetreding van nieuwe marktpartijen. In Groot-Brittannië duurt dat vaak veel langer, zo blijkt uit klachten van met name kleinere bedrijven die een aanvraag hebben ingediend voor toegang tot de mobiele netwerken in het Verenigd Koninkrijk.
In maart startte de Europese Commissie al procedures tegen de overheden in België, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Finland en Nederland. Deze landen hebben volgens Brussel te weinig maatregelen genomen om consumenten in staat te stellen hun eigen nummer mee te nemen bij de overstap naar een andere telecom-aanbieder.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129124). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×