Managed hosting door True

Sun wil meer hardware online slijten

 

Sun Microsystems wil vereenvoudigde serverproducten verkopen via Internet. Servers moeten een duidelijker en eenvoudiger configuratie krijgen, zodat ze sneller te installeren en beter te onderhouden zijn.

Volgend jaar mei wil het bedrijf 80 procent van de servers via Internet aan de man brengen. Nu verkoopt het bedrijf een klein, onbekend deel van zijn producten online. Sun bracht deze informatie naar buiten, nadat deze week in de pers beweerd werd dat het bedrijf hardware producten zou schrappen en zich zou toeleggen op een aantal kernproducten om de omzetdoelen te kunnen halen.
Hoe de nieuwe servers er precies uit moeten zien, is nog onduidelijk. Sun wilde geen details over de configuratie naar buiten brengen, aldus een woordvoerder: "We zijn momenteel samen met klanten aan het bekijken hoe de architectuur er precies uit moet komen te zien. Het zijn complexe systemen met een wirwar aan software-onderdelen. We willen die complexiteit aanpakken, omdat we weten dat eenvoudiger systemen beter verkopen via Internet."
De prijs van de nieuwe servers moet een moeilijk punt zijn voor Sun. De concurrentie op de server-markt neemt hand over hand toe. Kort geleden heeft het bedrijf besloten het besturingssysteem Solaris voortaan gratis weg te geven. Sun wil zijn marktaandeel onder startende bedrijven opschroeven. Binnenkort moet 10 procent van de omzet uit verkopen aan deze bedrijven komen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129076). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×