Managed hosting door True

Intel koerst verder op Internet via Trillium

 

Intel bevestigt zijn verstrengeling met Internet verder door overname van communicatiesoftware-ontwikkelaar Trillium Digital Systems.

Met de overname is een bedrag gemoeid van 300 miljoen dollar. Met de inlijving van Trillium zorgt Intel ervoor dat het toegevoegde waarde levert bovenop zijn netwerkchips, die het nu al in groten getale verkoopt aan Internet-gerelateerde bedrijven als Cisco, Nortel en Lucent. Chipgigant Intel hoopt hiermee de concurrentie voor te blijven, omdat het met de deal met Trillium onder andere voor snellere modem- en routerprestaties kan zorgen.
Intel is van plan Trilliums software te integreren in z'n Internet Exchange (IX) architectuur. Deze technologie heeft Intel speciaal ontwikkeld voor het geschikt maken van zijn Pentium II-, Pentium III- en Celeron-processoren voor netwerk- en telecommunicatie-toepassingen.
Trillium zal als volledige dochter worden geïntegreerd binnen Intels Network Processing Group. De overname door Intel wordt betaald uit de contant geld-voorraad van het concern en uit aandelen die gedurende dit jaar worden aangeboden.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/128840). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×