Managed hosting door True

Celo en Thinworks geven slanke clients PKI

 

Celo en Thinworks gaan nauw samenwerken om gebruikers van 'slanke clients' te voorzien van een bescherming die is gebaseerd op PKI-technologie (public key infrastructure).

Celo is aanbieder van beveiligingsproducten, en Thinworks, dochter van het Zweedse Brace, ontwikkelt programmatuur die het gebruik van slanke clients mogelijk maakt. Thinworks levert onder de naam 'Thinworks' een besturingssysteem dat te benutten is om applicaties op afstand te gebruiken. De programmatuur is op een groot aantal apparaten (information appliances) toepasbaar en geeft de gebruiker de beschikking over een reeks van hulpmiddelen die veel weg heeft van een traditionele PC-omgeving.
De overeenkomst met Celo biedt Thinworks de mogelijkheid om dit besturingssysteem te voorzien van een beveiligingsmethodiek die is gebaseerd op Celo's PKI-architectuur. Dat wil zeggen dat gebruik gemaakt kan worden van encryptie, X.509-certificaten en SSL-technologie (secure socket layer). Daardoor zijn aspecten als authentificatie, privacy en data-integriteit te regelen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/128724). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×