Managed hosting door True

VS geeft GPS vrij voor commerciële doelen

 

Het gebruik van het Global Positioning System (GPS) voor plaatsbepaling zal de komende maanden een flinke impuls krijgen nu de Amerikaanse regering besloten heeft deze technologie geheel vrij te geven voor commercieel gebruik.

Tot nu toe stoorde de Amerikaanse overheid het GPS-signaal, waardoor de nauwkeurigheid van de plaatsbepaling fors terugliep. Deze ruis werd bewust toegevoegd aan het signaal dat de satelliet-systemen uitzenden. Doel hiervan was het terugbrengen van de nauwkeurigheid van GPS tot circa honderd meter. De reden hiervoor was de angst dat vijandige mogendheden deze techniek zouden kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld raketaanvallen.
Inmiddels heeft het Pentagon andere technologieën ontwikkeld die het mogelijk zouden maken om bepaalde geografische gebieden selectief te storen. Dit maakt het mogelijk om van het oorspronkelijk alleen voor militaire doeleinden beschikbare GPS-signaal voor commerciële toepassingen te gebruiken. Dit 'military grade signal' levert een nauwkeurigheid op van tien tot twintig meter.
Een aantal bedrijven heeft reeds op deze versoepeling van de wetgeving geanticipeerd. Computer Associates bijvoorbeeld heeft medio vorig jaar al een joint venture opgezet met het Taiwanese Omnitrack voor het ontwikkelen van 'location aware' toepassingen. Die maken bijvoorbeeld een geautomatiseerd beheer van logistieke systemen mogelijk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/128720). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.