Managed hosting door True

Thawte breidt 'Web of Trust' wereldwijd uit

 

Thawte Certification, sinds begin dit jaar dochteronderneming van Verisign, heeft het zogenaamde 'Web of Trust' in korte tijd zover uitgebreid dat het nu in vrijwel op alle toonaangevende markten aanwezig is.

Het van oorsprong uit Zuid-Afrika afkomstige Thawte is een van de grootste Internet Certificate Authorities ter wereld en heeft inmiddels naar eigen zeggen tienduizenden certificaten voor e-commercie webservers uitgereikt, evenals voor secure email en voor beveiligde softwaredistributie.
Het bedrijf heeft een 'Web of Trust' in het leven geroepen, dat inmiddels in meer dan 29 landen actief is. De Web of Trust wordt door het bedrijf gepositioneerd als een 'bottom up' X.509 Certificate Authority voor het valideren van identiteiten. De aanpak lijkt veel op het trustmodel dat Pretty Good Privacy volgt, maar kent als belangrijk verschil dat Thawte zich baseert op standaard X.509-certificaten die een groot aantal email-pakketten kan herkennen.
De aanpak werkt met 'trust notaries'. Iedere gebruiker van een X.509 certificaat kan punten verzamelen, waardoor deze kan uitgroeien tot de status van notary en dan gerechtigd is andere gebruikers van certificaten te voorzien. Web of Trust biedt Public Key Infrastructure faciliteiten als 'non repudiation', authentificatie en vertrouwen.
Meer informatie:http://www.thwate.com.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/128672). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×