Managed hosting door True

Gewone koperkabel snel genoeg voor Gigabit

 

Terwijl door heel Nederland diepe voren worden getrokken om een net van glasvezel-kabels aan te leggen, komt Intel doodleuk met het bericht dat de bestaande koperen telefoonkabels snel genoeg zijn voor Ethernet.

Intel Netstructure brengt drie nieuwe Gigabit netwerk-switches uit, waarvan twee modellen in staat zijn om één miljard bits (een Gigabit) aan informatie per seconde over standaard koperkabels te versturen.Switching-apparatuur ondersteunt bijvoorbeeld activiteiten op het gebied van e-commerce en andere diensten op Internet of zakelijke netwerken. De twee snelsteswitches benutten de bestaande koperkabels ('categorie 5'). Deze gestandaardiseerde technologie - 'Gigabit-over-koper' geheten - presteert net zo goed als Gigabit-producten op glasvezelnetwerken.
De nieuweswitches maken onderdeel uit van de Intel Netstructure-familie van communicatieproducten en services, die in februari werd aangekondigd. Deze behoren tot een nieuwe categorie hardware voor infrastructuur en netwerkcommunicatie, die bedoeld is voor het opzetten of uitbouwen van e-commercie ondernemingen. De snelle groei van het netwerkverkeer en de toenemende snelheid waarmee bedrijven op Internet zaken willen doen, vereisen netwerken met een grote bandbreedte.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/128240). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.