Managed hosting door True

Lucent neemt ARM10-chip in productie

 

Lucent Technologies heeft als eerste producent de ARM10-core in zijn chips verwerkt. De chips komen volgens Lucent voor het eind van het jaar op de markt.

De ARM10 combineert volgens de producent de snelheid en het lage energieverbruik van andere ontwerpen van chipmaker ARM. Zo staat de ARM7 bekend om zijn zuinigheid en de ARM9 om zijn hoge prestaties. Momenteel worden de chips gemaakt in het 0,25 micron-productieproces van Lucent Microelectronics. Tegen de tijd dat massaproductie plaats gaat vinden, zal dat ook via 0,16 micron-productie gebeuren.
Volgens Lucent zijn de chips ontworpen als 'hart van leidende innovatieve communicatie-applicaties'. Ze kunnen worden toegepast in allerhande apparatuur, zoals spelletjescomputers, routers, opzetkastjes (settop boxes), telefoon of IP-platformen voor breedbandige Internet-toegang. De ARM10-chips ondersteunen de besturingssystemen Epoc van Symbian, Windows CE van Microsoft en Linux. Lucent maakt tevens bekend de ARM7TDMI-S, ARM946E en ARM966E in licentie te nemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/127968). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×