Managed hosting door True

Republikeinse politici kiezen Microsoft-kant

 

Republikeinse politici in de Verenigde Staten lijken in toenemende mate de kant van Microsoft te kiezen in de antitrustzaak die de overheid tegen het softwarebedrijf heeft aangespannen. Met name de staatssecretaris van Justitie, Joel Klein, wordt door de Republikeinen onder vuur genomen.

Deze week getuigt Klein voor een parlementaire commissie, waar hij uitleg moet geven over de handelswijze van het ministerie van Justitie in de Microsoft-antitrustzaak. Die hoorzitting was overigens al vastgesteld ruimschoots vóór de uitspraak van rechter Thomas Penfield Jackson.
Afgelopen week kwam Klein in het nieuws door te stellen dat politici zich beter niet met deze antitrustzaak konden bemoeien. "Als het de bedoeling is dat Amerikaanse burgers vertrouwen hebben in ons rechtssysteem, dan moeten de wetten voor iedereen gelden en mogen politici geen rol spelen in het toepassen van antitrustwetten", zo zei hij donderdag op een bijeenkomst van de American Bar Association. Daarmee heeft Klein in het Republikeinse kamp weinig vrienden gemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/127792). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×