Managed hosting door True

Corel wint fors terrein op Linux-markt

 

Corel, de Canadese leverancier van tekstverkingsprogramma's en grafische software, heeft in enkele maanden tijd een fors deel van de Linux-distributiemarkt veroverd.

Na de absolute marktleider Red Hat (40,4 procent) en directe concurrent Macmillan (19,6 procent) heeft Corel momenteel de derde plaats in handen met een marktaandeel van 19,3 procent. Het gaat daarbij om de omzetcijfers.
In november vorig jaar, kort nadat Corel bekend maakte zich op de Linux-markt te storten, bedroeg het marktaandeel slechts 2,3 procent. De enorme terreinwinst lijkt vooral ten koste te zijn gegaan van marktleider Red Hat. Die 'scoorde' in november 1999 nog een marktaandeel van 58,5 procent.
Het succes van Corel lijkt vooral terug te voeren op het feit dat het bedrijf 'nieuwsgierige' PC-gebruikers heeft weten te bereiken. Corel Linux is namelijk te installeren binnen Windows, zonder dat de gebruiker zich zorgen hoeft te maken over een nieuwe schijf-partitie. Bovendien geschiedt de installatie via een gebruiksvriendelijke 'Windows-lookalike' grafische installatieprocedure. Onder Linux-puristen van het eerste uur kan de Corel-versie echter op weinig aanhang rekenen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/127548). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×