Managed hosting door True

Berlucsconi in clinch met Telecom Italia

 

Fininvest, de investeringsmaatschappij van de Italiaanse media-tycoon Silvio Berlusconi, gaat voor de rechter de miljardendeal tussen Telecom Italia en telefoonboekuitgever Seat aanvechten. Telecom Italia heeft momenteel een aandeel van 21 procent in Seat en wil dat via samenwerking op Internet uitbreiden tot 60 procent.

Seat is de grote concurrent van Pagine Italia, een dochteronderneming van Fininvest. Berlusconi stelt bij de Italiaanse mededingingsautoriteiten en de Turijnse rechtbank dat de voorgenomen samenwerking tot een monopolie leidt op de markt van telefoon- en adresboeken.
De twee aangeklaagde bedrijven liggen naar eigen zeggen niet wakker van de aanklacht. Ze wijzen erop dat Fininvest al twee keer eerder heeft geprobeerd hun samenwerking te dwarsbomen en toen bot ving bij de rechter. Deze keer zal het niet anders gaan, verwachten ze. Mocht de aanval van de voormalige Italiaanse premier wel slagen, dan betekent het een grote tegenslag voor de ambitieuze Internetplannen van de geprivatiseerde Italiaanse telecomgigant.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/127480). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×