Managed hosting door True

Duitse online-banken willen gaan fuseren

 

Twee van de grootste Duitse on-line banken, de Allgemeine Deutsche Direktbank (Diba) en de Direkt Anlage Bank, onderhandelen over een samengaan. Volgens het gezaghebbende Duitse Handelsblatt verkeren de besprekingen nog in een verkennend stadium en kan de fusie nog gemakkelijk afketsen.

De twee banken zouden elkaar goed aanvullen. Diba is gespecialiseed in sparen en lenen, terwijl de Direkt Anlage Bank een van de grootste makelaars op Internet is met meer dan 240.000 klanten. Volgens Matthias Kröner van de Direct Anlage Bank zijn de fusiebesprekingen deels defensief. Diba is een aantrekkelijke overnamekandidaat voor buitenlandse banken en 'een buitenlandse overname zou niet in ons belang zijn'. Diba is overigens al deels buitenlands bezit. 51 Procent van de aandelen is in handen van de Duitse Hypovereinsbank, maar het Nederlandse ING bezit de rest van de aandelen.
Online-bankieren is een topic in Duitsland. De Duitse vereniging van banken maakte onlangs bekend dat er nu tien miljoen Duitsers gebruik maken van deze service, vijf keer zoveel als vijf jaar geleden. Dinsdag maakte Deutsche Bank bekend dat het nauw gaat samenwerken met de Amerikaanse National Discount Brokers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/127476). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×