Managed hosting door True

Duitse overheid gaat e-mail versleutelen

 

De Duitse ministerie van Binnenlandse zaken heeft opdracht gegeven de versleuteling van de email van de overheid voor te bereiden. Deze opdracht is verstrekt aan het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), dat al langere tijd de Duitse overheid adviseert over IT en de overheidsautomatisering bewaakt.

Een proefprogramma is al van start gegaan onder de codenaam Sphinx, waaraan zeshonderd organisaties uit alle lagen van de overheid deelnemen. Het gaat om zowel digitale handtekeningen als versleuteling. Daarbij zullen dan de door het teletrust-consortium ontwikkelde Mailtrust-standaarden gebruikt worden. Vanaf de herfst moet dan de praktische invoering volgen.
Duitsland heeft al grote ervaring opgebouwd met versleuteling als gevolg van het jarenlange Amerikaanse verbod om de hogere soorten versleuteling uit te voeren, een verbod dat pas recent is opgeheven. Dat heeft in Duitsland geleid tot een sterke groei in deze branche, waarbij nu zelfs systemen naar de VS worden geëxporteerd, zoals die van het bedrijf Brokat, marktleider in Duitsland met 128-bits sleutels.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/127420). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×