Managed hosting door True

Televisie als centraal communicatiemiddel

 

Op het televisiefestival de Gouden Roos van Montreux begin mei wil Deutsche Telekom het Home Infotainment Center (HIC) introduceren.

Het nieuwe apparaat, dat is ontwikkeld met Texas Instruments en Sun, moet radio, tv, telefoon en Internet, samenbrengen in één apparaat, waarbij alle toepassingen via de televisie bereikbaar worden.
Het apparaat gaat ook ruimte bieden aan nieuwe diensten als video-on-demand en andere vormen van betaaltelevisie. HIC is gebaseerd op de Europese standaard Multimedia Home Platform (MHP). MHP kan ook worden gebruikt voor e-mail, e-commercie, thuisbankieren en spelletjes.
Gezien de al aangekondigde samenwerking tussen Deutsche Telekom en de concurrerende Kirch Groep, verwachten de meeste deskundigen dat de Telekom-box een soort eerste versie van een universele betaal-tv-decoder met Internetfuncties wordt.
Texas Instruments levert de benodigde hardwaretechniek, terwijl Sun Microsystems de Java-technologie inbrengt.
De Telekom-box is softwarematig aanpasbaar aan nieuwe eisen van de gebruiker. Ook een al bestaande PC kan op de box worden aangesloten voor een Internettoegang. Het kastje zelf zal volgens Telekom zeer eenvoudig te bedienen zijn: de afstandsbediening van de tv bevat alle benodigde knoppen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/127200). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×