Managed hosting door True

Steun voor IPv6 van Cisco en Microsoft

 

Er lijkt dan toch een einde te komen aan de aarzelingen in de markt ten aanzien van IP versie 6, de nieuwe release van het belangrijkste communicatieprotocol voor het Internet.

Zowel Microsoft als Cisco hebben tijdens de IPv6 Global Summit in Telluride, Colorado aangekondigd in toekomstige producten versie 6 te zullen ondersteunen. Voor Cisco zal dat in eerste instantie gebeuren in de aanstaande upgrade van IOS, terwijl Microsoft tijdens de bijeenkomst de komst van een IPv6-stack voor Windows 2000 heeft aangekondigd.
Hoewel versie 6 een aantal belangrijke verbeteringen met zich meebrengt, leken zowel industrie als gebruikersorganisaties tot nu toe aarzelend tegenover de eventuele invoering te staan. Weliswaar hebben Sun Microsystems, Nortel Networks en 3Com inmiddels producten op basis van IP versie 6 aangekondigd, maar dat heeft tot nu toe nog niet tot massale invoering door telecombedrijven en grote gebruikersorganisaties geleid.
IPv6 bleef bovendien vooral in het stadium van prototypes hangen. Het gevolg daarvan is tot nu toe dat een aantal problemen op Internet niet zijn opgelost. De Internet Engineering Task Force, die het nieuwe protocol heeft opgesteld, begroet de aankondiging van Cisco en Microsoft enthousiast. Maar, zo wijst men erop, dan moeten beide aanbieders wel nog dit jaar met commercieel verkrijgbare producten afkomen.
IPv6 gebruikt 128 bits lange adressen, waar voorgangers als IPv4 nog uitgingen van 32 bits. Bovendien biedt de nieuwe versie ingebouwde beveiligingsfaciliteiten en ondersteunt het multimediatoepassingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/127188). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×