Managed hosting door True

Bea verzelfstandigt Java-ontwikkeling

 

Bea Systems, leverancier van middleware, heeft zijn activiteiten op het gebied van Java-ontwikkeling verzelfstandigd. Ze zijn ondergebracht in een nieuw bedrijf met de naam Webgain.

In Webgain bundelt Bea bedrijfsonderdelen die werden gekocht van Tendril Software en, afgelopen december, van Symantec. Daaronder vallen de modelleersoftware (Structure Builder) en het instrument voor code-compilatie (Visual Cafe). Ook demapping- enauthoring-technologie die Bea in licentie heeft van The Object People (Toplink) en Macromedia (Dreamweaver) vallen voortaan onder Webgain.
Met het nieuwe bedrijf, waarvan Bea de oprichting afgelopen december wereldkundig maakte, beschikt het nu over een vehikel om een ingang te vinden in de gemeenschap van Java-ontwikkelaars van applicaties voor elektronische handel. Webgain zal een product op de markt brengen onder de naam Webgain Studio, waarin bovengenoemde programmatuur gebundeld is. De verschillende programma's blijven ook apart te koop.
Bea, gevestigd in het Amerikaanse San Jose, overweegt op termijn een notering van Webgain aan de Nasdaq. Overigens heeft het bedrijf niet meer dan een minderheidsaandeel in Webgain; Warburg Pincus Ventures heeft de acquisities en verzelfstandiging gefinancierd, en krijgt de beschikking over een controlerend belang. De partners kijken uit naar andere aandeelhouders die tevens technologie zouden kunnen inbrengen. Warburg Pincus zou Webgain naar verluidt hebben voorzien van tenminste honderd miljoen dollar aan middelen om te investeren in nog ontbrekende technologie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/127140). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×