Managed hosting door True

McNealy: kritiek op Solaris-inzet ongegrond

 

Scott McNealy, president van Sun Microsystems, wijst Intels kritiek over Solaris op diens 64-bit processorplatform (IA-64) van de hand. De topman ontkent dat zijn bedrijf onvoldoende inspanningen levert op dit vlak. Hij belooft binnenkort een nieuwe uitvoering uit te brengen van Unix-variant Solaris voor Intels aanstaande Itanium-chip.

De processorproducent uitte begin deze maand bij monde van vice-president Paul Otellini kritiek op de computerfabrikant. Sun zou applicatie-ontwikkelaars te weinig aansporen hun producten geschikt te maken voor Solaris op IA-64. De processorproducent beweert meer steun voor zijn 64-bit platform te bespeuren bij Hewlett-Packard, Novell, IBM en de Santa Cruz Operation (SCO). McNealy spreekt dit tegen, maar gaf nog geen details over de ontwikkeling van Suns besturingssysteem voor Intels aanstaande chiparchitectuur.
Critici menen nog altijd dat Sun weinig voelt voor het aanprijzen van Solaris-applicaties voor computers met Intel-chips. Dergelijke systemen zouden namelijk concurreren met Suns eigen servers, die zijn uitgerust met de 64-bit Ultrasparc-processors. Analist Rob Enderle van onderzoeksbureau Giga Information Group meent dat het bedrijf zijn IA-64-ontwikkeling alleen uitvoert om langs die weg op technisch niveau inzicht te krijgen in de chiparchitectuur van Intel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126932). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×