Managed hosting door True

Intel wint belangrijke slag in antitrustzaak

Chipproducent Intel heeft een belangrijke slag gewonnen in de antitrustzaak die is aangespannen door Intergraph, de Amerikaanse producent van grafische chips en werkstations. Een federale rechter in de VS verklaarde Intergraphs claims niet ontvankelijk.

Volgens de rechter heeft Intel geen antitrustwetten overtreden toen het bedrijf besloot Intergraph geen informatie meer te verstrekken over nieuwe Intel-processoren. Dat besluit nam de chipproducent nadat Intergraph had gedreigd Intel aan te klagen wegens patentbreuk. In eerste instantie besloot een lagere rechter Intel te verplichten de informatie over nieuwe processoren aan Intergraph ter beschikking te stellen, maar in november vorig jaar werd die beslissing door het Hof van Beroep teruggedraaid. Nu zijn alle claims van Intergraph door de rechter niet ontvankelijk verklaard.
Daarmee is Intel echter nog niet van de zaak af. Er liggen namelijk nog claims van de overheid, betreffende oneerlijke concurrentie en contractbreuk. Bovendien blijft Intel onderwerp van antitrust-onderzoek door de Federal Trade Commission.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.