Managed hosting door True

Beursintroductie Infineon eclatant

 

De beursintroductie van de verzelfstandigde Siemens-divisie Infineon, producent van microprocessoren, breekt aan de beurs in Frankfurt alle records. In de eerste tachtig minuten van de handel in deze nieuwe aandelen steeg de koers tot bijna 85 euro. Dat is 143 procent hoger dan de uitgiftekoers van 35 euro.

De sterke koersstijging komt niet als een verrassing, want bij de voorinschrijving op de nieuw uit te geven aandelen was al duidelijk dat Infineon in trek was: de vraag naar de aandelen was maar liefst 33 keer zo groot als het aanbod. Met een aandelenkoers van bijna 85 euro zou de onderneming een waarde hebben van meer dan 53 miljard euro.
De technologie- en IT-bedrijven zijn momenteel in Duitsland - net als in veel andere Europese landen - erg populair onder beleggers. Infineon lijkt daar nu de vruchten van te plukken. Voor de voormalige Siemens-divisie betekent dit een positieve afsluiting van een vervelende tijd. Twee jaar geleden noteerde het bedrijf nog een verlies van 1,2 miljard duitse mark, grotendeels veroorzaakt door de keiharde prijzenslag die toen plaatsvond op de internationale chipmarkt. Een wolkje aan de horizon is wel dat de Zuidkoreaanse chip-producent Hyundai Infinmeon in de Verenigde Staten heeft aangeklaagd wegens inbreuk op patenten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126844). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×