Managed hosting door True

ATM en FR erg vatbaar voor inbraken

 

In het rapport 'Frame Relay and ATM: Are they really secure' stelt de Yankee Group dat kwaadwillenden al te gemakkelijk deze netwerken kunnen aftappen.

Matthew Kovar, senior analist bij de Yankee Group en auteur van het rapport, spreekt van een 'dirty little secret' bij de telecommunicatiebedrijven. Die zijn namelijk op de hoogte van deze kwetsbaarheid, maar spreken er nooit over. Het rapport is nog niet beschikbaar, maar Kovar doet zijn verhaal in Computerworld.
Kovar spreekt van 'mangat manipulatie', doelend op de mogelijkheid om via openbare ruimten bij de ATM- en FR-netwerken te kunnen komen. Veel van deze kabels lopen door parkeergarages of liftschachten. Wie wil kan hier een verbinding maken en vervolgens data aftappen. Ook laat het beheersysteem van deze netwerken te wensen over volgens de analist. "Deze systemen zijn binnen te dringen middels traditionele Internetaanvallen op bedrijfsnetwerken. Eerst vindt de hacker de beheersinterface en krijgt vervolgens toegang tot het ATM- of FR-netwerk. Deze toegang geeft de mogelijkheid communicatiestromen in kaart te brengen en denial of service aanvallen uit te voeren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126796). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×