Managed hosting door True

Internet-veiling krijgt simpel betaalsysteem

 

Veel gebruikers van de diensten van veilinghuizen als eBay of Veiling.com gebruiken weliswaar Internet als hulpmiddel om goederen te kopen dan wel te verkopen, maar regelen de betaling veelal via contant geld. Als het aan de Amerikaanse bank Wells Fargo ligt, kunnen consumenten dit soort betalingen straks ook op digitale wijze overmaken.

De bank is daartoe een samenwerking met veilinghuis Ebay aangegaan om 'person to person' creditcard-betalingen mogelijk te maken. Hiertoe heeft Wells Fargo een belang van 35 procent genomen in het aandelenkapitaal van Billpoint, een bedrijf dat zich richt op online betalingen en dat eerder al door eBay is overgenomen.
De samenwerking maakt het in feite mogelijk dat Wells Fargo alle via Billpoint lopende creditcard-betalingen verwerkt. Billpoint heeft een systeem bedacht waarbij creditcard-houders rechtstreeks geld kunnen overmaken van hun kaart naar de bankrekening van een verkoper. eBay verwacht dat dit jaar bijna de helft van alle transacties die via het veilinghuis lopen op deze manier zullen plaatsvinden. Voor de moedermaatschappij is dit interessant, omdat het op deze manier per transactie 35 dollarcent ontvangt, naast een commissie van 3,5 procent op de feitelijke aan- of verkoop.
Vooralsnog is deze manier van werken alleen beschikbaar voor klanten van eBay. Het is echter de bedoeling dat op termijn ook andere e-commercie sites van deze technologie gebruik kunnen maken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126720). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×