Managed hosting door True

Hitachi betwijfelt winstgevendheid mainframe

 

Het Amerikaanse Hitachi Data Systems (HDS) stapt uit mainframes, zo heeft het concern, dochter van het Japanse conglomeraat, gisteren bekendgemaakt. Er zit te weinig beweging in de marktaandelen, zo luidt de motivering.

Wel blijft het concern Skyline-, Trinium- en Pilot-mainframes, gebaseerd op IBM-processoren, leveren aan bestaande klanten. Die kunnen tevens rekenen op opwaarderingen.
Het besluit geldt zowel in de Verenigde Staten als in Europa. De Triniums zijn in Europa ook wel bekend als de M3000. De nieuwe Hercules-hardware zou pas eind 2001 beschikbaar komen, en er waren al twijfels gerezen aan de compatibiliteit met de huidige OS/300-programmatuur. Het was al twijfelachtig of HDS zou kunnen beschikken over de nieuwe G7-processoren van IBM.
Een verder probleem op de mainframemarkt is niet de vraag, maar de sterke prijsdaling. Daarbij eist de markt steeds meer heterogenereal-time omgevingen met nu nog niet leverbare prestaties en schaalbaarheid. HDS wil wel verdergaan met opslagtechniek en -diensten. Daarover zal de onderneming binnen negentig dagen uitsluitsel gegeven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126664). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×