Managed hosting door True

Intel, Motorola, Helixcode in Linux-hardware

 

Volgens goedgeïnformeerde bronnen ontwikkelt Intel een handheld computer die met het 'open source' besturingssysteem Linux zal werken. Daarmee zou Intel moeten opboksen tegen grote concerns die al een sterke positie hebben in deze markt, zoals Compaq en Samsung.

Het nieuwe apparaat zou het meest lijken op de nieuwe Yopy van Samsung, compleet met kleur, audio en video, en een draadloze Internet-aansluiting.
Motorola wil in mei grote servers op de markt brengen voor Linux. Daarbij mikt het bedrijf op gebruikers die 99,999 procent 'uptime' eisen, ofwel vijf minuten 'downtime' per jaar. Daartoe zouden alle kritieke onderdelen zoals de cpu, de ventilator, netwerkcomponenten en kaarten in eigen pci-sleuven geplaatst worden. Zo wil Motorola ook eenhot swap mogelijk maken, een vervanging zonder de computer uit te hoeven zetten.
Gisteren is bovendien de bèta-versie van een nieuwe desktop voor Linux gepresenteerd: de Helix Gnome. Deze bevat een geautomatiseerde installatieroutine en een mogelijkheid voor automatische softwareverversingen via het web. Maker is Helixcode van softwaremaker Miguel de Icaza. Helixcode werkt verder aan diverse andere toepassingen voor Linux, zoals Gnumeric (gelijkend op Excel), groupware met email, een kalender en een adresboek.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126656). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×