Managed hosting door True

'Inbraak' NDB-site blijkt software-fout

 

Soms zijn computerkrakers ten onrechte de gebeten hond. De problemen die vorige maand de Internet-pagina van National Discount Brokers (NDB)in New York lamlegden, blijken niet het gevolg van de activiteiten van hackers, maar van een software-fout.

Een softwareprogramma dat via Internet binnen was gehaald, bleek incompatibel met het computersysteem van NDB. Dat bleek pas nadat experts zich over de problemen hadden gebogen.
NDB haalde er in eerste instantie de FBI bij toen de tweehonderdduizend klanten van het bedrijf er niet in slaagden aandelen aan te schaffen via de site. "De problemen hebben alles weg van een aanval van computerkrakers", zo stelde het bedrijf. Zij vielen samen met de cyber-inbraken bij onder meer Yahoo, Ebay en E*Trade, die deze op het conto schreven van hackers.
NDB weigert de naam van het programma te noemen dat voor zoveel trammelant zorgde. De producent ervan werkt mee aan maatregelen om de problemen te verhelpen. Juristen van NDB bekijken de mogelijkheden om de producent aansprakelijk te stellen voor de geleden schade.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126624). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×