Managed hosting door True

Sap en Daimler Chrysler nog altijd samen

 

Sap en Daimler Chrysler zijn in onderhandeling over de bouw van een systeem voor communicatie met leveranciers en andere partijen in de goederenketen via Internet.

Dit heeft Sap bevestigd. Vorige week kondigden Ford en General Motors aan samen met Oracle een vergelijkbaar systeem te ontwikkelen. Daimler Chrysler neemt een belang in dat systeem, waardoor de indruk werd gewekt dat de langdurige en intensieve samenwerking met Sap was opgezegd. Naar nu blijkt is dat allerminst het geval.
De drie automobielproducenten hebben een joint-venture opgericht waarin het nieuwe systeem, de opvolger van hun kort geleden gelanceerde systemen Autoxchange en Tradexchange, wordt ondergebracht. Oracle en Commerce One krijgen als technologieleveranciers eveneens een belang.
Met het binnenhalen van een dergelijk groot en toonaangevend project door de concurrentie, komt Sap onder druk te staan. Volgens een woordvoerder van Sap voelt het bedrijf zich nog altijd sterk in de automobielindustrie. "Er wordt in de kranten te veel geschreven", aldus de woordvoerder.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126612). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×