Managed hosting door True

Nieuw besturingssysteem voor IBM's 390/serie

 

Donderdag heeft IBM OS/390 2.9 gelanceerd, waarmee het vasthoudt aan de traditie elk jaar met een opwaardering van het besturingssysteem te komen.

OS/390 2.9 heeft veel nieuwe zaken, en Big Blue is erop gebrand zijn mainframeklanten erop te wijzen dat met de jongste software een 390 op het vlak van e-business precies dat doet waarvoor zij (nog) denken een Unix-server nodig te hebben. De aanpassingen vallen binnen het streven van IBM om van zijn mainframes een Unix-achtig platform te maken met behoud van de specifieke eigenschappen: schaalbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid.
Het nieuwe besturingssysteem is zo ingericht dat hij als bestands- en printserver dienst kan doen voor aangesloten PC's en servers die onder Windows draaien. Ook bevat het veel handigheidjes waardoor Unix-ontwikkelaars makkelijker hun applicaties kunnen overdragen naar het mainframe. Er zit bijvoorbeeld uitvoerige C- en C++-ondersteuning in voor 64-bits statements, hoewel het draait op 31-bits hardware.
Siebel en Trilogy Software hebben al aangekondigd hun (e-commercie) applicatiesuites geschikt te maken voor de OS/390-servers. Trilogy heeft zijn Multichannel Commerce 2.0 B2B feitelijk al klaar. Siebel heeft nog tot het eind van dit jaar nodig.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126596). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×