Managed hosting door True

Sun ontbindt Java 2 standaardgroep

 

Sun Microsystems heeft er uiteindelijk voor gekozen de standaardisering van zijn Java 2-specificatie niet over te laten aan de European Computer Manufacturers Association (Ecma).

In een brief aan de voorzitter van de Ecma, Malcolm Bermange, vraagt George Paolini om ontbinding van TC41, de commissie die was gevormd om de standaardisering te begeleiden. Paolini is vice president Java community development software products and platforms bij Sun.
De Britse nieuwsdienstComputerwire, die de hand wist te leggen op de brief, meldt dat Sun vindt dat Ecma geen duidelijke garanties biedt om de belangen van Sun en de Java-gemeenschap te waarborgen. Een Sun-woordvoerder wilde niet ingaan op de vraag welke garanties Sun dan wel wil. Bermange reageerde teleurgesteld op het besluit - waarop Sun zich haastte te zeggen dat de relatie met Ecma goed is en blijft.
Toch gloort 'openheid' voor Java. Deze week heeft Sun specificaties van zijn nieuwste Java Community Process (JCP) overhandigd aan zijn belangrijkste klanten: IBM, Bea, Oracle en Compaq. IBM's Scott Hebner, director e-business and marketing, zegt dat hij het nieuwe JCP gebruikt om de druk op te voeren bij Sun om Java vrij te geven aan de gemeenschap voor open broncode.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126592). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×