Managed hosting door True

'Supply chain management' is 2000-trend

De markt voor scm-software (supply chain management) zal dit jaar met 50 procent groeien van 3,1 miljard dollar naar 4,5 miljard. Dat voorspelt het Amerikaanse onderzoeksbureau AMR Research. Scm-software automatiseert het inkopen via de zogeheten waardeketen. Twee van de grootste leveranciers op dit gebied zijn Manugistics en i2.

Manugistics heeft een moeilijke tijd achter de rug. In januari moest het vierhonderd van de 1600 werknemers ontslaan. Het worstelt met een verlies van bijna 25 miljoen dollar en een afgetreden directeur. Begin januari begon als nieuwe topman Owens, afkomstig van Andersen Consulting. Owens wijst erop dat de markt voor scm aantrekt, en dat zijn bedrijf meer opdrachten voor projecten op het gebied van e-commercie heeft binnengehaald. De reden dat i2 niet te lijden had onder de problemen waar Manugistics mee kampte, wijt Owens aan de klantenkring. Die van i2 kwamen overwegend uit dehigh-tech sector, terwijl Manugistics meer in de detailhandel actief was.
Manugistics hoopt ook te scoren met de producten voor 'trade exchanges' die het heeft ontwikkeld. dergelijke e-handelsplaatsen zijn sterk in opkomst, vanwege de groeiende belangstelling voor 'B2B e-commerce' (business-to-business). Het verwacht ondermeer veel doorlopende inkomsten te genereren methosting voor bedrijven die niet zelf een e-handelsplaatsen willen opzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.