Managed hosting door True

Netwerk-giganten alle op overnamepad

 

De makers van netwerkprocessoren en -software raken langzamerhand in handen van de grote spelers in de netwerkbranche. Motorola zorgde voor het jongste nieuws door tijdens de Cebit het bedrijf C-Port voor 430 miljoen dollar over te nemen.

Lucent nam eind januari al Agere over. Ook Cisco wil door verdere overnamen voorzien in zijn behoefte aan kennis op het gebied van herconfigureerbare netwerkchips. Intussen heeft Cisco Atlantech in Glasgow overgenomen.
Ralf Kothe van Cisco stelt dat de instelbare chips voor routers en switches een strategische waarde hebben voor zijn bedrijf. Daarmee valt de levenscyclus van een product aanzienlijk te verlengen. Bovendien maken ze een snellere aanpassing aan nieuwe ontwikkelingen gemakkelijker. Dan gaat het met name om multiprotocol en spraak-via-IP (Internet Protocol).
Atlantech, de 52ste overname van Cisco, kost 180 miljoen dollar. Het bedrijf is gespecialiseerd in samensmeltingen van data-, spraak- en video-netwerken. Met hulp van Atlantech kunnen beheerders beter hun netwerk monitoren. De 120 medewerkers blijven in Glasgow.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126484). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×