Managed hosting door True

Investering Microsoft in Inprise was bekend

 

De investering van 25 miljoen dollar die Inprise/Borland in juni vorig jaar ontving van Microsoft is diezelfde maand al bekendgemaakt door die leverancier van ontwikkelhulpmiddelen. Dit in tegenstelling tot berichtgeving van vorige week.

Wel blijkt nu dat Microsoft middels die toenmalige investering een belang van 4 procent heeft in Linux-leverancier Corel, het bedrijf dat vorige maand Inprise/Borland overnam. Het vorige week gepubliceerde artikel vermeldde ten onrechte dat de oorspronkelijke aandelenkoop nu pas aan het licht is gekomen. Die investering viel samen met een schikking ter waarde van honderd miljoen dollar over het gebruik van Borland-patenten. Dit stelt marketingmanager Wim Hoek van Inprise/Borland Benelux.
Het nu overgenomen softwarebedrijf spreekt de interpretatie van analisten tegen dat de band met Microsoft kan leiden tot een toenadering tussen Corels Linux-variant en het Windows-platform van de minderheidsaandeelhouder. "Microsoft kan geen invloed uitoefenen op de strategie van het gecombineerde bedrijf door voorwaarden te stellen over het ondersteunen van zijn DNA-objecttechnologie en Windows-ontwikkelsoftware. Hoewel wij belang hechten aan het ondersteunen van open standaarden, waaronder die van Microsoft, staat de investering los van onze fusieplannen en de productstrategie die wij voor ogen hebben", aldus Hoek.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126412). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×