Managed hosting door True

Symbian ontwikkelt applicaties met IBM

 

Symbian, het consortium dat werkt aan besturingssystemen voor mobiele apparatuur, gaat nauwere banden aan met IBM. De alliantie, bestaande uit onder andere Ericsson, Nokia, Psion en Motorola, gaat samen met IBM applicaties ontwikkelen voor draadloze apparatuur die werkt op een Symbian platform.

Het is de bedoeling dat werknemers hierdoor met hun mobiele telefoon of computer toegang krijgen tot alle benodigde bedrijfsinformatie. Zij kunnen deze data vervolgens bewerken zonder een voortdurende verbinding met Internet. Tot op heden is het noodzakelijkonline te blijven om data te ontvangen, emails te verzenden en aandelen te kopen of verkopen. De applicaties die IBM en Symbian gaan ontwikkelen bieden een continue toegang tot de bedrijfsdata.
Het consortium heeft tevens een programma voor competentiecentra aangekondigd. Dit initiatief moet samenwerkingen stimuleren die bijdragen aan de lancering van nieuwe mobiele apparatuur. De eerste bedrijven die deelnemen zijn ARM, Cadence, Digia, Dextra, Kanrikogaku Kenkyusho, Omron, Phoenix, Teleca, Vanteon, Wipro and Zi. Symbian wil met dit programma de kennis en verbondenheid vergroten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126364). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×