Managed hosting door True

CIA: Rusland en China bouwen cyber-wapens

 

Rusland en China ontwikkelen middelen om commerciële computernetwerken in de Verenigde Staten aan te vallen. Dit stelt de Amerikaanse CIA.

"We nemen met een groeiende frequentie doctrines en op maat gemaakte programma's waar voor offensieve 'cyber'-oorlogsvoering", aldus John Serabian van de inlichtingendienst woensdag voor het Amerikaanse congres.
Serabian citeerde beweringen van een Chinese generaal en een Russische hoge autoriteit om wat hij noemde 'het belang van de informatie-oorlog' te onderstrepen.
Andere landen noemde hij niet, maar hij zei wel: "Veel van de landen wiens programma's voor oorlogsvoering in de elektronische ruimte we volgen, zijn landen die beseffen dat ze een conventionele militaire confrontatie met de VS niet kunnen winnen." Serabian noemde het blokkeren van een aantal grote commerciële websites twee weken geleden, om aan te geven hoe bedreigend een aanval via het Internet kan zijn. "Wat de motivatie van de aanvallers ook was, ze hebben de dreiging uit het abstracte getrokken en reëel gemaakt."
De VS zelf zijn van plan om offensieve computersystemen in het oorlogsarsenaal te integreren. Daarvoor moeten nog wel de nodige juridische en politieke thema's worden geregeld.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126348). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×