Managed hosting door True

Microsoft koopt belang in Linux-bedrijf

 

Microsoft heeft vorig jaar een belang genomen in softwareleverancier Inprise/Borland. Die firma is begin deze maand overgenomen door Linux-leverancier Corel. Nu

blijkt dat de Windows-producent in juni vorig jaar voor 25 miljoen dollar aan aandelen heeft gekocht in de leverancier van ontwikkelhulpmiddelen en middleware. De voorwaarden voor die aanschaf stellen onder meer dat Microsoft de aandelen niet van de hand mag doen vóór juni 2001.
Van het nu gefuseerde Linux-bedrijf Corel/Inprise is nu in totaal 4 procent in handen van Microsoft. De firma is weliswaar een minderheidsaandeelhouder, maar heeft op zijn beurt ook voorwaarden gesteld.
Inprise - en daarmee nu Corel - is verplicht de DNA-objecttechnologie van Windows 2000 te ondersteunen. Daarnaast moet de softwareproducent een licentie nemen op de nieuwste Foundation Classes en Windows-ontwikkelsoftware van Microsoft. Analisten interpreteren dit als een mogelijke toenadering tussen Corels Linux-uitvoering en Windows. Ondertussen is Microsoft nog altijd zeer sceptisch over het populaire 'open source'-besturingssysteem.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126240). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×