Managed hosting door True

Windows 2000-spel slachtoffer DoS-aanval

 

Microsoft heeft de 'Windows 2000 Challenge', een 'Internet-avontuur' bij de lancering van het langverwachte besturingssysteem Windows 2000, moeten stoppen vanwege een DoS-aanval denial of service.

Dit is hetzelfde soort aanval dat recent enkele van de grootste websites ter wereld heeft lamgelegd, waaronder die van Yahoo, CNN, Amazon, eBay en ZDNet. Hoewel de aanvalsmethode op zich niet nieuw of erg geavanceerd is, blijken bedrijven moeite te hebben zich ertegen te verdedigen.
"Microsoft is aan de hand van de logbestanden op de servers bezig de daders op te sporen en beraadt zich op mogelijk juridische stappen", aldus het persbericht van het bedrijf. "Op 16 februari bij de start van de Challenge werden de eerste aanvallen op de websites van de Challenge gesignaleerd. Ondanks pogingen het spel om te leiden naar andere servers, was de intensiteit van de aanvallen zo hoog dat de websites - die berekend waren op meer dan honderdduizend gelijktijdige gebruikers - onbereikbaar raakten." De Challenge-website ontving vorige week al een bericht waarin werd gedreigd met een Internet-bombardement.
De 'Windows 2000 Challenge' wordt niet opnieuw gestart, omdat het spel samenhing met het tijdstip van Bill Gates' openingstoespraak bij de lancering van het besturingssysteem in San Francisco. Het prijzengeld van twintigduizend euro gaat naar Young Minds in Motion, voor activiteiten in de Benelux. Deze door Gates opgerichte stichting wil de kloof op IT-gebied bij jongeren in achterstandsgebieden verkleinen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126140). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×