Managed hosting door True

Microsoft en VS Justitie praten 'informeel'

 

Microsoft zou uit zijn op een schikking in de antitrust-zaak. Naar nu bekend is geworden praten vertegenwoordigers van de softwarereus en de Amerikaanse Justitie 'informeel' met elkaar, ten overstaan van een rechtbank in Chicago.

Rechter Richard Posner had de deelnemers op het hart gedrukt de gesprekken geheim te houden, maar ze zijn nu toch in de publiciteit gekomen.Wall Street Journal was de eerste die er gisteren over berichtte. De krant stelde, op basis van getuigenissen van 'betrokkenen', dat "Microsoft in eerste instantie de beschuldigingen had ontkend, maar dat het recent een aantal zichzelf op te leggen handelingsbeperkingen op tafel legde". Het bedrijf zou bereid zijn om meer informatie over de werking van Windows te openbaren en om contracten die concurrenten beperken te beëindigen. Volgens een vertegenwoordiger van Justitie heeft een medewerker van Microsoft de pers geïnformeerd. Een opdeling van Microsoft beschouwt het concern als en 'ter dood veroordeling'.
Voor rechter Thomas Penfield Jackson in Washington loopt nog altijd de echte rechtzaak. Microsoft is daar door Justitie gedaagd wegens het schenden van de Amerikaanse concurrentiebepalingen. De zaak vangt dinsdag aanstaande opnieuw aan met een nieuwe serie getuigenissen. Jackson oordeelde al dat Microsoft inderdaad zijn monopoliemacht had misbruikt ten nadele van consumenten, concurrenten en andere betrokkenen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126132). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×