Managed hosting door True

AOL Europe wil Internet-toegang zonder

 

In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland is 's werelds grootste Internetaanbieder AOL bezig met een lobbycampagne voor Internettoegang voor een vast telefoontarief, dus zonder extra kosten voor 'tikken' of belminuten.

De telefoonbedrijven in beide landen voelen wel iets voor zo'n 'flat fee', maar er is met name in Duitsland nog onenigheid over de prijs ervan.
De Internetdochter van Deutsche Telekom, T-Online, zal nog voor de zomer ongelimiteerde Internettoegang aanbieden voor maximaal honderd D-Mark per maand. En Mobilcom, de op-twee-na-grootste telco van Duitsland, zegt ook 'flat fees' te introduceren, zo gauw het immense glasvezelnetwerk van dit bedrijf klaar is voor gebruik. Mobilcom maakte geen prijs bekend, maar verwacht wordt dat die niet veel zal afwijken van die van Deutsche Telekom. In de ogen van AOL is honderd D-Mark echter véél te duur. De Amerikaanse onderneming denkt meer in de orde van grootte van vijftig D-Mark per maand en zal ongetwijfeld een politieke lobby starten om DT's prijzen naar beneden te krijgen.
In Groot-Brittannië lijken de flat fees te leiden tot een forse toename in het Internetgebruik. Het handjevol Internetaanbieders dat momenteel experimenteert met Internettoegang voor een vaste prijs, wordt overstelpt met aanvragen. Vandaag introduceert telco Telewest haar 'Surfunlimited'-dienst, waarmee gebruikers voor tien pond per maand (iets meer dan 35 gulden) ongelimiteerde toegang tot het Internet krijgen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126052). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×