Managed hosting door True

Zorg over frauduleuze Internetveilingen

 

De Federal Trade Commission in de Verenigde Staten heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over het explosief toenemend aantal klachten over frauduleuze veilingen via Internet. De organisatie is bang dat het vertrouwen in elektronische handel bij het grote publiek hierdoor een flinke deuk oploopt.

In 1997 kreeg de FTC 107 klachten over Internetveilingen; in 1999 is dat aantal opgelopen tot 10.700. Veel klachten kwamen van mensen die niet kregen wat was beloofd of iets ontvingen dat een mindere waarde had dan was afgesproken. Jodie Bernstein, directeur van FTC's Bureau of Consumer Protection: "We zijn niet van plan een handjevol bedriegers toe te staan het vertrouwen van consumenten in elektronische handel, of specifieker Internetveilingen, te ondermijnen."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/126048). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Ook ik heb heel vervelende ervaringen met veilingen op internet. N.l. met Goudskoortsveiling.com
Op 2 december heb ik een veilingobject gewonnen met veilingnr. 1090005807 hiervoor betaalde ik 22,55 euro inclusief verzendkosten. Op dezelfde dag heb ik dit bedrag betaald maar de door mij gekochtte 4 handgemaakte armbanden heb ik nooit ontvangen ondanks dat mij 19 december 2009 via de mail werd verzekerd dat mijn armbanden voor de kerst bij mij binnen zouden zijn. Op verdere mails van mij wordt geen enkele reactie meer gegeven.
WEES DUS ALLEMAAL GEWAARSCHUWD, ER WORDEN HIER DINGEN GEVEILD WAAR JE HONDERDEN EURO'S VOOR MOET BETALEN!!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×