Managed hosting door True

Instelling docenten bepaalt succes e-leren

Onderwijs via Internet is succesvol als de docenten zich voldoende inzetten om de aandacht van de studenten vast te houden. Hiervoor is een 'menselijke benadering' gewenst. Dit staat in het onderzoek Teaching at an Internet distance, uitgevoerd door de University of Illinois.

Het succes van leren via de computer hangt grotendeels af van de instelling van de leraren. Zij moeten de tekortkomingen van de techniek, zoals het gebrek aan interactie, wegnemen door hun lessen te voorzien van een persoonlijke invalshoek. De opzet van de lessen en de invulling van het materiaal dient in handen te blijven van de docenten.
Online lesgeven belooft geen gouden bergen voor de aanbieders. Het is arbeidsintensief, en de technologie en lesmaterialen zijn kostbaar. Het is duurder dan het traditionele lesgeven. Het is nog maar de vraag of studenten bereid zijn meer geld te betalen. Aanbieders zoeken dan ook naar andere inkomstenbronnen. In de VS zijn dan ook verscheidene van deze bedrijven naar de beurs gegaan. De verwachting is dat er de komende weken meer zullen volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.